ΣτιγμέςΧρώμα

Γιατί (να) απογοητευόμαστε;

Συμβιβάσου με την απελπισία, και θα δεις πως η ζωή είναι πραγματικά υπέροχη χωρίς καμία ελπίδα.

Απουσία της ελπίδας σημαίνει απουσία της προσδοκίας που σημαίνει και απουσία απογοήτευσης.


Συμβιβάσου με την απελπισία, και θα δεις πως η ζωή είναι πραγματικά υπέροχη χωρίς καμία ελπίδα. Όταν δεν υπάρχει ελπίδα τότε δεν υπάρχει και η προσδοκία. Και όταν δεν υπάρχει η προσδοκία δεν υπάρχει η απογοήτευση.


Απλώς μαθαίνεις να απολαμβάνεις τη ζωή. Και για να απολαμβάνεις πρέπει να δίνεις την προσοχή σου σε αυτή. Να δίνεις την προσοχή σου σε αυτό που βιώνεις τώρα, στο παρόν. Αν ζεις χωρίς ελπίδα τότε πραγματικά δίνεις την προσοχή σου σε οτιδήποτε κάνεις τώρα, αυτή τη στιγμή. Και όταν κάνεις αυτό που θέλεις τώρα (και όχι αυτό που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ) τότε το απολαμβάνεις.


Αυτή η αναθεματισμένη ελπίδα σε κάνει να ζεις σε μία παραίσθηση όλη την ώρα.


Εξασκήσου στη ζωή χωρίς ελπίδα συνειδητά, συμβιβάσου με την απελπισία… και θα δεις την αληθινή και όμορφη θέση σου απέναντι στη ζωή. Η ελπίδα είναι ένα τρικ, ένα ψυχολογικό τρικ.


Συμβιβάσου με την απελπισία και θα δεις… Πόσο πιο όμορφα θα είναι… Η αναθεματισμένη ελπίδα σε κάνει να έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες… Όλες αυτές οι “εκρήξεις” στο μυαλό σου που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα… αποτέλεσμα της προσδοκίας για κάτι κατασκευασμένο από τον νου που ίσως ποτέ δεν θα πραγματοποιηθεί.


Αν πραγματικά γίνεις απελπισμένος, πολύ απλά, θα κάνεις ό,τι μπορείς να κάνεις. Ό,τι μπορείς να κάνεις, θα το κάνεις. Ό,τι δεν μπορείς να το κάνεις, δεν θα το κάνεις. Μα έτσι θα έπρεπε να είναι η ζωή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button